panowie morze chciał by ktoś się pozbyć starych klamek? z chromowanymi raczkami nie musza być podświetlane :wink: kolega chciałby kupić bo ma całe czarne z propozycjami na pw
Witam wszystkich tak czytam i czytam i mysle że to podświetlenie tych klamek to fajna sprawa mam L&K i czegoś takiego nie posiadam a może tylko nie wiem jak to uruchomić może ktoś mi coś podpowiedzieć czy to się włącza czy ja poprostu tego nie mam
wczoraj delikatnie zabrałem się za klameczki...
zmieniłem diody na zielone i dziś zamontowałem wszystko...
ale kolor wymienionych diod różni się i to znacząco od fabrycznego odcienia zieleni...
czy ktoś wie jakie diody są stosowane przez skodę?
jakiś symbol, etc.?
Jako że nie dostałem odpowiedzi sam pogrzebałem w kabelkach w mojej O1. Tak jak pisałem wczesniej podobają mi się te podświetlane klameczki :twisted: wiec postanowiłem zrobić i u siebie. poszperałem i znalazłem pod które kabelki trzeba się podpiąć.
Oto mały schemacik:
Zaznaczam ze MÓJ SZKODNIK TO ANGOL!!!, nie wiem czy kolory i umiejscowienie kabli w kostkach sa takie same w wersji kontynentalnej, ale łatwo to sprawdzić.Może komuś się przyda, i chyba napisałem to we właściwym wątku :diabelski_usmiech
Martin ty lepiej uruchom sprzedaż:
1.BSG jednotka BSG jednotka umo¾òující nakódovat v aute funkci Corner Light, pøisvìtlování mlhovkami do zatáèky.Pro modelové roky 2004a¾ 2009.
Cena: 2.200,-Kè
2.BCM jednotka BCM jednotka umo¾òující nakódovat v aute funkci Corner Light, pøisvìtlování mlhovkami do zatáèky.Pro modelové roky 2009 a novìj¹í (facelift).
Cena: 2.300,-Kè
3.Komfortni jednotka
Komfortní jednotka, nutná pøi zprovoznìní klíèù na dálkové ovladání.
Cena: 1.500,-Kè
4.Pøední originální RS narazník
Cena: 6.400,-Kè( to dla Maru123) :diabelski_usmiech
5.Originální li¹ty RS v barvì.
Originální RS li¹ty, mo¾nost dodání v jakékoli barvì.
Cena: 2.800,-Kè
7.Zrcátka s osvìtlením výhøevem, blinkry samostmivacímí skly a potenciometry:
Zrcátka jsou v nejvy¹¹i mo¾ne výbavì, s výhøevem,elektrická, s osvìtlenim venkovního prostoru a blinkrem. Skla jsou samostmívací antioslòující. Zrcátka mají v sobì potenciometry (naklápìni pøi zaøazaní zpáteèky,mo¾nost pamatování si poloh skel). Mo¾nost dodat v jakékoli barvì. Cena: 1.970,-Kè / kus
a to na pewno będzie HIT :diabelski_usmiech - ja chetnie kupie lusterka samościemniające
przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Koledzy : wlasnie sie zabralem za dlubanie przy tych klamkach i nie wiem w jaki sposob odlaczyc ta stalowa linke od zamka drzwi ? Jak to zrobic najlepiej zeby mi nie "uciekla" do srodka i by sie potem nie narobic przy jej ponownym podlaczaniu ?
O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !
voltar,spokojnie, linka Ci nie ucieknie. Po odchaczeniu zaczepów szt 3 które są obok głośniczka i odkręceniu śróbki za głośniczkiem ( torx) wyciągasz całość do siebie razem troszkę z linką , posiada ona na końcu taki bolec, który po przekręceniu w przeciwną strone do zakładaniu wychodzi do góry . Linka po wyjęciu zostawiasz, nie ucieknie , potem jak składasz to w odwrotnej kolejności. Zakładasz ten bolec linki , potem linkę w prowadzenie takie plastykowe a na koniec po włożeniu całości ciągniesz lekko za klamke i linka ładnie wskoczy Ci na miejsce.
voltar,spokojnie, linka Ci nie ucieknie. Po odchaczeniu zaczepów szt 3 które są obok głośniczka i odkręceniu śróbki za głośniczkiem ( torx) wyciągasz całość do siebie razem troszkę z linką , posiada ona na końcu taki bolec, który po przekręceniu w przeciwną strone do zakładaniu wychodzi do góry .
Wlasnie mam ten problem ze nie moge tego bolca wyciagnac ... co to znaczy "po przekreceniu w przeciwna strone" ?
Czy mam odlaczyc linke od bolca ?
PS
Aktualnie jestem przy tylniej lewej klamce ( o ile to ma jakies znaczenie )
voltar, linka jest z bolcem na stałe. Musisz złapać za linke tak 2 cm za bolcem i całą przekręcić w przeciwną stronę, tak dalko , że bolec z linką da się wyjąć.
[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 18:22 ]
Mam chyba zly dzien dzis ... nie udalo sie
[ Dodano: Sob 12 Gru, 09 18:41 ] czyzyk64 : Wielkie dzieki .... Kwestia tego plastikowego mocowania linki okazala sie kluczowa. Zdemontowalem i alleluja bez problemu zaczep wyskoczyl
Komentarz